Energieprestatieadvies (EPA)

Een Energieprestatieadvies (EPA) is een energielabel voor woningen waarbij een maatwerkadvies voor eigenaren en huurders van bestaande woningen wordt afgegeven om energie te besparen. Een gecertificeerd EPA adviseur komt bij u thuis en kijkt naar de isolatie, verwarming en ventilatie in uw woning. Onze adviseur zet op een rij waar u energie kunt besparen, hoeveel u daarvoor moet investeren en op welke termijn u de investering kunt terugverdienen. 

 

Een maatregel geadviseerd in het EPA (energielabel voor woningen) kan ook het wooncomfort verhogen. Door isolatiemaatregelen als dubbelglas of spouwisolatie heb je minder last van lawaai op straat. Ook kan bijvoorbeeld de tocht in huis er door afnemen.

 

Wie een EPA (energielabel voor woningen) aanvraagt en energiebesparende maatregelen uitvoert, gebruikt minder gas en elektriciteit en helpt zo aan het bestrijden van het broeikaseffect.

 

Wat staat er in het EPA (energielabel voor woningen)?

Een EPA is maatwerk. Onze EPA-adviseur komt bij u langs om te kijken naar de staat van de woning, de mogelijkheden om energie te besparen én de wensen van de bewoners. De adviseur schrijft een advies waarin in ieder geval staat:
* hoe energiezuinig de woning is;
* hoe het energiegebruik kan worden verminderd en het wooncomfort verbeterd;
* wat de voorgestelde maatregelen kosten;
* in hoeveel tijd de totale kosten worden terugverdiend.