Verschillende warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen op de markt. Zo is er bijvoorbeeld de Elga Ace hybride warmtepomp. Deze hybride lucht- water warmtepomp werkt samen met elke cv- ketel. De Elga hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en zet deze om in warmte voor je woning. Daarnaast is er ook de All-electric warmtepomp. Zoals de naam al zegt, werkt deze pomp volledig op elektriciteit. U heeft dus geen aardgasaansluiting meer nodig en u kunt dit apparaat overal plaatsen in uw woning. U heeft ook de mogelijkheid om voor een grondgekoppelde warmtepomp te kiezen. Deze pomp haalt warmte uit de aarde en zet dit om in warmte voor de woning. De grondgekoppelde warmtepomp is zeer geschikt voor nieuw te bouwen woningen.

Steeds meer mensen schakelen over op een warmtepomp, hiermee bespaart u energiekosten. Dergelijke warmtepompen halen warmte uit de lucht of uit de bodem en hiermee kunt u uw woning verwarmen met een zeer hoog rendement.

Rest nog de vraag: wat kost een warmtepomp? En hoe hoog is mijn besparing?

Bent u benieuwd naar uw besparing? Doe dan de besparingstest op onze website.

In elke woning met iedere cv-ketel te combineren

Wanneer we een hybride warmtepomp combineren met een cv-ketel ontstaat een gecombineerde installatie. Bij zo’n installatie verwarmt de warmtepomp de woning grotendeels. De cv-ketel voorziet in het warme tapwater en eventuele bijverwarming bij lage buitentemperaturen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de Elga Ace toepasbaar is in elk woningtype. Of het nu een woning is met vloerverwarming of radiatoren, besparen op gasverbruik lukt altijd met een hybride warmtepomp.

De Elga Ace is te combineren met elk merk cv-ketel. Of deze nu middels OpenTherm of aan/uit wordt aangestuurd. De Elga Ace zorgt altijd voor een optimale samenwerking tussen de cv-ketel en de hybride warmtepomp. Investeren in een nieuwe cv-ketel hoeft pas als deze afgeschreven is. Hiermee is de Elga Ace een mooie eerste stap in de verduurzaming.

Compacte en zeer zuinige warmtepomp geschikt voor zowel koelen als verwarmen

De Remeha Mercuria is een compacte all-electric warmtepomp. Naast de all-electric variant is de Mercuria ook beschikbaar met cv-ketel ondersteuning. Deze warmtepomp is leverbaar in de range van 4,5 kW tot en met 16 kW in enkel- en driefase uitvoering. Hierdoor is er altijd een geschikte oplossing beschikbaar voor zowel nieuwbouw als renovatie. Bij lage omgevingstemperaturen kan de warmtepomp elektrisch of met een cv-ketel worden bijverwarmd. De warmtepomp kan optioneel de ruimte ook koelen.

Compacte en zeer stille combiwarmtepomp voor verwarmen en koelen

De Toros Vision combiwarmtepomp is een grondgebonden warmtepomp die kan verwarmen, koelen en warm tapwater maken. Met zijn hoge rendement, monitoring, remote service en integratie met mogelijkheid op zonnecollectoren voor verwarming, warm tapwater en regeneratie, behoort de Toros Vision tot een nieuwe generatie combiwarmtepompen. Deze warmtepomp is leverbaar in de range van 2 - 16 kW. Hierdoor is er altijd een geschikte oplossing beschikbaar voor zowel nieuwbouw als renovatie.

 

De Toros Vision warmtepomp kan worden gecombineerd met zowel zonnepanelen (opwekking elektriciteit) als zonnecollectoren (opwekking warmte) om tot een extreem duurzame en zuinige installatie te komen. De Toros Vision kan zijn eigen verbruik en de opgewekte elektriciteit van de zonnepanelen meten. Dit maakt de Remeha Toros Vision warmtepomp uitermate geschikt voor ‘nul op de meter’ concepten.

Wat kost een warmtepomp?

Natuurlijk moet u de kosten van een warmtepomp ook meerekenen als u energiekosten wilt besparen. De prijs van een warmtepomp kan heel erg verschillen en is afhankelijk van welke soort pomp u neemt. Een hybride warmtepomp kost bijvoorbeeld tussen € 3.350,- en € 4.150,- na aftrek van overheidssubsidie. De prijs van een lucht- water warmtepomp, zoals de All-electric warmtepomp, ligt tussen € 7.500,- en € 16.000,- na aftrek van overheidssubsidie. Een grondgekoppelde warmtepomp is het duurst van allemaal, bij deze toepassing wordt er een verticaal bodemwisselaar systeem gebruikt. De prijs van een warmtepomp die zijn warmte uit de aarde haalt, begint bij € 20.000,- en deze kan oplopen tot € 30.000,-. Deze investering levert de hoogste rendementen op vanwege de constantere temperaturen in de bodem.

Subsidie warmtepomp

Het is mogelijk om subsidie op een warmtepomp te krijgen. De warmtepomp prijzen zullen hiermee een stuk gaan dalen. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het soort pomp u neemt en hoeveel vermogen deze heeft. U kunt rekening houden met een subsidiebedrag dat ligt tussen € 1.000,- en € 3.000,-. Samen met de besparing op de energiekosten heeft u dan dus nog een snellere terugverdientijd.

 

Het in bedrijfstellen van warmtepompen valt onder de zogenaamde F-gassen verordening, hetgeen betekent dat de inbedrijfstelling dient te worden uitgevoerd door een F-gassen gecertificeerd bedrijf.