Welkom bij ons energieloket voor gratis advies. Hoe kan ik mijn huis verduurzamen, energierekening terugbrengen, duurzaam wonen, subsidie aanvragen, subsidie warmtepompen, hoeveel subsidie zit er op een warmtepomp, groene energie, energie advies, gasloos,

Waterontharders

Een waterverzachter zorgt ervoor dat hard water zacht wordt. Al het water dat via de waterleiding in uw woning stroomt passeert de waterverzachter.
Uw wasmachine, vaatwasser, koffiemachine en al uw sanitaire voorzieningen houden van zacht water. Met een waterontharder verlengt u het levensduur hiervan. En bovenal niet te vergeten, uw badkamer behoeft geen urenlange schoonmaak meer door een sterke verlaging van kalk in uw water.

 

Te veel kalk in uw water veroorzaakt schade. Hierdoor zullen uw toestellen sneller kapot gaan. Tevens zal uw waterbuizen in het huis door de jaren heen verstopt raken. In dit geval zal het drukverlies aanzienlijk toenemen. Uw huid verandert door kalk waardoor jeuk wordt veroorzaakt. Uw haar wordt door kalk stugger.

Informatie aanvragen

Zachtwater

Altijd zacht water met de waterontharder.
Je zou het misschien niet zeggen, maar water kan heel hard zijn. Hier bedoelen we mee dat er relatief veel mineralen in het water zitten zoals magnesium en vooral kalk. Een groot probleem van kalkaanslag is dat het de werking van apparaten als een wasmachine kan beïnvloeden. Stroomt er bij u hard water uit de kraan? Dan is het zeker aan te raden om een ontharder aan te schaffen. Deze zorgt er namelijk voor dat het water helemaal kalkvrij is en dit is een stuk gunstiger voor uw portemonnee. Vanaf nu bent u van alle kalkproblemen af.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder wordt ook wel waterverzachter genoemd en is een apparaat die ervoor zorgt dat uw waterleidingen kalkvrij blijven. Hard water is niet slecht voor de gezondheid, maar minder goed voor verschillende huishoudelijke apparaten. Een ontharder zorgt ervoor dat hard water verandert in zacht water door kalk uit het water te halen. Dit kalkvrij water is erg duurzaam voor uw apparaten, want hiermee voorkom je kalkaanslag. De werking van een ontharder verschilt per type en soort apparaat.

De verschillende soorten waterontharders

 Er zijn verschillende soorten ontharders die allemaal als doel hebben om kalkvrij water te realiseren. Er zijn bijvoorbeeld waterverzachters die werken op basis van magnetisme. Met een magneet voorkom je namelijk dat calcium en magnesium zich aan elkaar hechten en zo voorkom je kalkaanslag. Bij dit systeem heb je wel meerdere magneten nodig om overal in het huis kalkvrij water te krijgen. Daarnaast zijn er ook ontharders die werken op basis van ionenuitwisseling. Dit systeem bevat kunstharskorrels die kalk aan zich binden en deze worden weer schoongespoeld met natrium. Het water met kalk stroomt weg naar het riool en komt niet in de leidingen terecht. In het algemeen wordt deze manier van water ontharden als het meest effectief gezien.

Er zijn veel voordelen bij het gebruik van waterontharders

Water waar geen kalk inzit, is bijzonder duurzaam voor uw apparaten. Verkalkte waterleidingen zorgen er bijvoorbeeld voor dat het langer duurt dat het water warm is en zo heb je onnodig waterverbruik. Met name verwarmingselementen, die je tegenkomt in vaatwassers en wasmachines, hebben heel veel last van kalkaanslag, waardoor ze minder goed verwarmen. Door het gebruik van waterontharders gaan de machines langer mee en daarnaast ben je geen geld kwijt aan anti- kalkmiddelen. Bovendien zijn waterverzachters meestal gemakkelijk te installeren en hebben weinig onderhoud nodig. Deze apparaten zijn er in verschillende soorten, maten en prijsklassen. Kijk gerust eens op onze website naar ons veelzijdige aanbod.