Basispannedak

Full Black monokristallijn

basispakket pannedak
met solax omvormer

Basisplatdak

Full Black monokristallijn

basispakket platdak met solax omvormer

Optimapannedak

Full Black monokristallijn

pakket pannedak  SolarEdge omvormer en optimizers

Optimaplatdak

Full Black monokristallijn

pakket platdak met SolarEdge omvormer en optimizers

Basispakket voor pannedak en platdak

Geschikt voor basissituaties waarbij zonnepanelen dezelfde orientatie en/of hellingshoek hebben.  
De zonnepanelen uit het basispakket worden in serie geschakeld of met strings aan elkaar verbonden. Deze vorm van installatie is over het algemeen goedkoper omdat in dit pakket geen power optimizers zijn opgenomen. In ons Optimapakket zijn de power optimizers wel opgenomen.

Optimapakket voor pannedak en platdak

Geschikt voor situaties wanneer er sprake is van verschillende oriëntaties en/of hellingshoeken of wanneer er sprake is van schaduw. Elk zonnepaneel heeft een eigen power optimizer. Mocht er een zonnepaneel niet goed presteren of in de schaduw staan dan wordt de rest van de installatie niet beïnvloed. Monitoring gaat hierbij ook per zonnepaneel. U kunt van ieder paneel afzonderlijk de opbrengst zien.

 

Zelf zonnepanelen plaatsen met een doe-het-zelf pakket

Steeds meer mensen vinden het interessant om zonnepanelen aan te schaffen. Door deze te plaatsen, kun je het energieverbruik verlagen. Tegenwoordig is het heel goed mogelijk om zelf panelen te installeren via een complete doe- het- zelf- set. Zelf stroom opwekken met een volledig zonnepanelen pakket is vaak heel voordelig. Als je het niet ziet zitten om een doe- het- zelf- pakket te gebruiken, zijn wij graag bereid om de installatie voor u uit te voeren.

Waarom zonnepanelen nemen?

Zonlicht is helemaal gratis en waarom zou je het dan niet gebruiken om zelf je stroom op te wekken? Een zonnepaneel zet het zonlicht om in stroom en vervolgens kun je het gebruiken. Je hebt dus een forse besparing op de energiekosten. Als de zon volop schijnt, wek je de meeste energie op, maar ook op bewolkte dagen kun je zelf stroom opwekken. Het is zelfs mogelijk dat je stroom terug levert aan het energienet. Daarnaast kunnen zonnepanelen gunstiger zijn voor het energielabel van uw te verduurzamen woning of bedrijfspand.

 

BTW teruggaaf zonnepanelen

Heeft u zonnepanelen en levert u stroom aan het elektriciteitsnet, dan wordt u door de Belastingdienst gezien als ondernemer voor de btw. U kunt dan de btw over de kosten voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen terugvragen. Dit moet binnen zes maanden na afloop van het kalenderjaar waarin de zonnepanelen zijn aangeschaft. Wilt u meer weten over teruggaaf subsidie of omtrent een lening neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Soorten zonnepanelen

Er zijn dure en goedkope zonnepanelen op de markt. In principe kun je kiezen uit twee soorten panelen: monokristallijn en polykristallijn. Monokristallijn panelen zijn gemiddeld iets duurder, maar het rendement van deze zonnepanelen is ook iets hoger. Monokristallijn en polykristallijn panelen kunnen zowel op een plat als op een schuin dak geplaatst worden. Je kunt ook kiezen voor PVT- panelen. Bij een PVT- paneel wordt de opgewekte stroom direct gebruikt voor warmte, bijvoorbeeld in een zonneboiler.

Kleuren

Panelen kunnen lichtblauw, donkerblauw of zwart van kleur zijn. Veel mensen kiezen voor zwarte panelen, omdat die minder opvallen op het dak. Je kunt ook kiezen voor full black zonnepanelen (ook wel all black genoemd). Bij full black zonnepanelen zie je ook de witte ruitjes niet meer tussen de cellen. Of je nou dure of goedkope zonnepanelen neemt, kies wel altijd voor kwaliteit. Met ons zonnepanelen compleet pakket kies je voor kwaliteit en ben je vaak goedkoper uit.

Besparing energiekosten

Natuurlijk moet je wel kosten maken om de panelen aan te schaffen. Je wekt echter gratis je energie op, dus je verdient op den duur de aanschafkosten terug. Deze terugverdientijd is afhankelijk van het aantal panelen en het rendement. Je kunt de terugverdientijd zelf uitrekenen. Hier zijn verschillende websites voor te vinden. Ga er gemiddeld vanuit dat je 12 tot 15 panelen in 7 tot 8 jaar hebt terugverdiend.

Duurzaam

Panelen gaan ongeveer 25 jaar mee, dus je kunt nog heel lang genieten van het rendement van je zonnepanelen. Je moet wel rekening houden met extra kosten voor een omvormer en de aansluiting op de meterkast. Door een volledige zonnepanelen pakket te nemen van Qcells kun je weer op deze kosten besparen.

Doe-het-zelf pakket?

Met een zonnepanelen compleet pakket, kun je zelf zonnepanelen plaatsen. Hiervoor kun je een complete doe- het- zelf- set aanschaffen. Behalve je energieverbruik verlagen, bespaar je dus ook nog eens op de arbeidskosten. Ook deze panelen zijn geschikt voor een plat of een schuin dak. Een compleet pakket zonnepanelen van Qcells kan vaak zeer voordelig worden aangeschaft. Kijk hiervoor maar eens op onze website. Installatie dient vakkundig uitgevoerd voor het behoud van de garantie. Als je het niet ziet zitten om een doe- het- zelf- pakket te gebruiken, zijn wij graag bereid om de installatie voor u uit te voeren.

 

Wat leveren zonnepanelen op?

Wanneer u het aantal Wattpiek (Wp) vermenigvuldigt met 0,85 dan krijgt u het aantal kW/h wat naar schatting per jaar kan worden opgebracht. Het gemiddelde rendement van één zonnepaneel varieert van 280 Wp naar 330 Wp. Dit is mede afhankelijk van het type en afmeting.

Voorbeeld bij 15 zonnepanelen:
15 zonnepanelen x 300 Wp = 4500 Wp x 0,85 (kW/h) = 3825 kW/H
Opbrengst 3825 kW/H x € 0,23 = € 879,75 per jaar

 

Bent u benieuwd naar uw besparing? Vraag bij ons vrijblijvend een offerte op om uw situatie duidelijk in beeld te krijgen. Onze medewerkers zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Informatie aanvragen